Saulės ir Mėnulio užtemimai astrologijoje

Saulės ir Mėnulio užtemimai astrologijoje

Astrologijoje užtemimai reiškia reikšmingus pokyčių ir transformacijų laikotarpius. Užtemimai yra tarsi energetiniai „sistemos“ patikrinimai ir perdavimai, kai atsiunčiami nauji kodai sielų asmeniam ir kolektyviniam vystymuisi. Kuo mažiau priešinamės ir atsiveriame šiems „atnaujinimams“, tuo harmoningiau bei palankiau juos integruojame, susideriname su dvasinės evoliucijos perspektyvomis.

Laikotarpis tarp užtemimų vadinamas užtemimų koridoriumi. Sakoma, kad pirmasis užtemimas „atidaro“ užtemimų koridoriaus vartus. Paties užtemimo maksimumo metu jo poveikis yra stipriausias, tačiau kelios dienos aplink užtemimą, pats užtemimų koridoriaus laikotarpis, kelios savaites prieš ir po užtemimų koridoriaus galime jausti ne mažiau reikšmingus jo rezonansus. Užtemimų poveikis kartais tęsiasi ir 6 mėnesius ar net visą užtemimų ciklą apie 18,5 metų, kai užtemimas vėl pasikartoja toje pačioje zodiako ženklų ašyje.

Užtemimai ir laikotarpis tarp užtemimų yra ypatingos galios metas. Tai tarsi portalas, per kurį galėtume pagreitinti evoliuciją (tačiau ir nuosmukį taip pat). Jautresni žmonės dar iki užtemimų periodo gali pradėti jausti intensyvėjančių energijų sūkurius, pastebėti netikėtus įvykius ar savo bei kitų pajautrėjusias nervų sistemas. Dažnai prieš kiekvieną užtemimų laikotarpį kiekvienas galime pajausti, kokioje gyvenimo srityje telkiasi dėmesys, kokius klausimus būsime pastūmėti spręsti.

Kadangi užtemimai susiję su karminiais procesais, į paviršių gali iškilti karminės drumzlės arba ateiti gerosios karmos atpildas. Užtemimų laikotarpiu įprastai susiduriame su neišvengiamomis savo anksčiau padarytų sprendimų, veiksmų, taip pat ir neveikimo pasekmėmis. Dažnai esame įtraukiami į situacijas ar įvykius tam, kad padarytume pokytį, kad išliptume iš savo komforto zonų ir senai atgyvenusių veikimo modelių, kad nutrauktume senus netinkamus įpročius, įsitikinimus ar pan. Tai suvokus – daug lengviau priimti kylančių karminių verpetų suintensyvėjimą ir sąmoningai iš jų pasitraukti arba priešingai, atsigręžti į jų potencialą.

Supraskime, kad tai ne atpildas ar bausmė, bet šansas pasirinkti kitą reakciją, kitą veikimo būdą, imtis kitokio sprendimo. Užtemimai gali tapti mūsų asmenybės ir sielos gydytojais. Turime galimybę išrišti ar bent atlaisvinti karminius mazgus, tad nesupančiokime jų dar labiau. Net jei prireiks daugiau pastangų – išlikime sąmoningumo šviesoje, laikykimės moralės, etikos ir doros.

Užtemimai kiekvienam asmeniškai gali būti skirtingo intensyvumo ar reikšmingumo. Tai priklauso nuo žmogaus asmeninio horoskopo ir jo sąveikos su kiekvienu užtemimu. Vieniems kiekvienas užtemimas gali būti nuolatos veikianti „transformatorinė“, kitiems jie veiks švelniau arba po aštrių periodų bus ramesnio laiko skirto integracijai.

Užtemimai intensyviau veikia žmones, kurių gimimo metu buvo užtemimas ar užtemimų laikotarpis. Tikėtini svarbūs metai tiems, per kurių gimtadienį tais metais vyksta užtemimas (arba užtemimų koridorius) arba užtemimas buvo ar bus lygiai po pusės metų nuo jūsų gimtadienio. Poveikis reikšmingas ir tiems, kai užtemimas vyksta „ant“ žmogaus gimimo horoskopo Ascendento (kylančio ženklo), gimimo horoskopo planetų ar kitų svarbių taškų. Manoma, kad Liūto Zodiako ženklo atstovai stipriau jaučia Saulės užtemimus (jų ženklas valdomas Saulės). O Vėžio ženklo atstovai stipriau jaučia Mėnulio užtemimus (jų ženklas valdomas Mėnulio).

Dažnai užtemimas susijęs su dar nežinotos informacijos atskleidimu, netikėta žinia ar suvokta tiesa, kuri galiausiai atveda į didesnį ar mažesnį pokytį. Po tiesos „šviesos“ tamsoje jau nebegalime gyventi. Pokyčiai gali būti staigūs ir šokiruojantys,  bet gali „išsiskleisti“ ir per kurį laiką (pavyzdžiui, per kitą užtemimų ciklą). Per užtemimų laikotarpius galime jausti, kad laikas pagreitėja, praranda savo linijinį suvokimą arba kad išoriniai įvykiai klostosi daug greičiau nei įprastai.

Užtemimo poveikis kartais būna paradoksalus. Pavyzdžiui, iš pirmo žvilgsnio nemalonus įvykis ar beviltiška situacija po kiek laiko gali pasirodyti, kad tai buvo pats geriausias variantas galėjęs nutikti žmogaus gyvenime.

Per užtemimus einame kaip per tiltus. Praėjome, pasikeitėme ir einame toliau negrįžtamai. Visada tik pirmyn pokyčio kryptimi. Tai tarsi kosminė Visatos pagalba, kuri mums nutiesia pagreitintą bėgimo takelį. Tik savo laisva valia gailime tuo pasinaudoti (arba ne).

 

Šviesos linkėdama - Astrologė Ieva

Grįžti į tinklaraštį